Leslokaal

Het Leercentrum van SeniorWeb Groningen is gevestigd in het buurtcentrum “De Semmelstee” aan de Semmelweisstraat 182 in Groningen (wijk Corpus-Den Hoorn).  Ook zijn er activiteiten in buurtcentrum “De Berk” aan de Berkenlaan 238 in Groningen.

Les SeniorWeb GroningenHet is de bedoeling dat elke cursist zijn eigen apparaat (laptop, tablet of smartphone) meeneemt. Dat heeft als enorm voordeel dat u zich in uw vertrouwde digitale omgeving de leerstof eigen kunt maken. Zorg er wel voor dat het apparaat technisch in orde is en ook dat de batterijen vol zijn. Voor diegenen die geen laptop bezitten zijn in het leslokaal een aantal laptops beschikbaar.

De manier van lesgeven kan variëren: Klassikaal, in kleine groepjes of individueel. Wel wordt er steeds voor gezorgd dat u, onder deskundige begeleiding, zelf aan de slag kan gaan met de lesstof om daadwerkelijk te oefenen op uw eigen apparaat. Bij de klassikale lessen zal de docent met zijn laptop en scherm stap-voor-stap de lesstof aan de cursisten uitleggen. Op deze manier raken cursisten onder de deskundige begeleiding van docenten-leeftijdsgenoten vertrouwd met hun eigen apparaat en/of relevante software.

Het cursusboek en/of lesmateriaal speelt hierbij een grote rol: dit kan als naslagwerk worden gebruikt. Van de cursisten wordt verwacht dat ze thuis op een eigen apparaat de lesstof oefenen en de opdrachten uit het cursusboek/lesmateriaal uitvoeren.