Hulp op afstand

Deze vorm van hulp/begeleiding geven gaat via communicatie op afstand (beeldbellen, Microsoft Teams, zoom, Facetime, Quick Assist, Team Viewer etc.).

Deze activiteit is bestemd voor iedereen die iets (speciaals) wil leren over het bedienen van zijn/haar computer, tablet, smartphone enz. en dat bij voorkeur in de eigen huiselijke omgeving wil doen. Vanwege de coronacrisis kan deze vorm van hulp/begeleiden de voorkeur verdienen boven “Les aan huis” of, eventueel “Semmelstee-Workshops”.

Belangrijk: U hoeft geen lid te zijn van de landelijke vereniging SeniorWeb (“Utrecht”).

Wat leert u?

Wat u leert is volledig afhankelijk van uw eigen wensen. Die kunnen gaan over het installeren van apps onder Windows 10, bijhouden van een kasboek met Excel, aanvragen van een DigiD, beheren van foto’s op uw iPad/iPhone, gebruiken van webwinkels, beheren van e-mail adressen enz.

Praktische informatie

Het belangrijk te weten dat het gaat om het gebruik van uw apparaat, niet om het oplossen van technische problemen van uw apparaat. Zorg er dus wel voor dat uw apparaat technisch in orde is.

Deze vorm van begeleiding vraagt goed overleg met de coördinator (info@seniorwebgroningen.nl of (050) 3131832). Die gaat meteen op zoek gaan naar een docent die u kan helpen. Hou er wel rekening mee dat dit even kan duren.

Als alternatief kunt u voor een gering bedrag meedoen aan een van onze “Semmelstee-Workshops”. Ook daar kunt u terecht met vragen over het bedienen van uw apparaat.

Wat u verder nog moet weten …

Op de webpagina overzicht aanbod activiteiten vindt u nadere bijzonderheden over de start onze activiteiten, locatie, periode, tijden en kosten. Inschrijven: info@seniorwebgroningen.nl of bel (050) 3031832.